Rådgiving og matmerking Jeg yter faglige tjenester mot næringsmiddelprodusenter. Jeg er en sparringspartner i prosesser hvor det skal utvikles nye produkter og konsepter for forbrukermarkedet. Jeg rådgiver og veileder produsenter i hvordan merke og kommunisere produktet korrekt innen for det regelverket tillater. Jeg er nøytral og objektiv.
Å merke maten rett er nødvendig for å sikre forbrukeren trygg mat Forbrukeren skal ha mulighet til å velge rett basert på informasjonen på produktets emballasje. Produsenten har selv ansvar for å sørge for at maten er deklarert etter de krav som stilles i aktuelle forskrifter, f.eks. Forskrift om matinformasjon til forbrukerne (matinformasjonsforskriften), Forskrift om ernærings- og helsepåstander, Forskrift om tilsetning av vitaminer, mineraler og visse andre stoffer til næringsmidler, m.fl. Matmerking er utfordrende, selv på et tilsynelatende enkelt produkt. Hvordan skal resepten tilpasses, hvordan skal produktet deklareres etter gjeldende forskrifter, oppsett av næringstabell, ingrediensliste, allergenmerking, hva med obligatorisk informasjon og frivillig merking? Hva skal til for at du skal kunne formidle produktet ditt er sunt? Resepten kan også bearbeides slik at den kan få nøkkelhullsmerket på seg eller tilpasses påstander. Ernæringsfaglig rådgiving i produktutvikling Jeg kan hjelp deg med å tilpasse produktet og bistår hele veien fra idé til ferdig emballasje. Jeg gjør næringsberegninger av produktet slik at næringstabellen blir korrekt eller foretar en skrivebordsanalyse på hvilke næringsstoff produktet bør analyseres for hos et analysefirma (alle næringsstoffer er ikke nødvendig) for å optimalisere deklarasjonen. Jeg skal hjelpe deg med å skrive korrekt ingrediensliste. Jeg bistår med faglige råd når det gjelder sammensetting av råvarer og næringsinnhold, dokumentasjon og research. Jeg bistår også som et bindeledd mellom Mattilsynet og produsent. Produktkommunikasjon og tekster Jeg skriver tekster til brosjyrer, informasjonsmateriell, faktaark, postere, sosiale medier, nettsider og produktbeskrivelser. Jeg tar foto og bistår med innhold til materiell, sosiale medier og nettside. Jeg jobber i programmer som
Jeg gjør direkte korrektur i emballasjefiler og materiell, slik at korrekturrundene blir færre. Jeg gjør også fagkorrektur av eksisterende tekster. Jeg bistår serveringsbedrifter med allergenmerking og gjennomgang av menyer. Ta kontakt for mer informasjon og tilbud: Lise von Krogh Ernæringsbiolog (Cand.scient ernæringsbiolog) Tlf: +4791347150 e-post: [email protected] von Krogh Ernæring Ltd. |